Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Krogkrisen tvingar bryggerier att ställa om

Restaurangernas kris tvingar svenska bryggerier att ställa om produktionen. Hoppet står nu till sommarsäsongen och svenskar som semestrar hemma. – Delvis är det ett förlorat år, säger Helena Nylén, varuförsörjningsdirektör på Spendrups.

– Blir det en massutslagning av restaurangvärlden blir det ett helt annat samhälle på andra sidan krisen, säger Helena Nylén, till TT.Bild: Niklas Palmklint
Bryggerinäringen skakas om i två led – dels på grund av exponeringen mot besöksnäringen och dels på grund av en vanligtvis omfattande export.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen