Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Får vi en värre värld efter pandemin?

Redan före coronapandemin knakade det i globala samarbeten och diplomatiska relationer. Och det nya viruset har lett till att spänningarna ökat.
– Alla är rädda och då växer även rädslan för den andra, konstaterar Annika Söder, ambassadör och tidigare kabinettssekreterare.

USA:s president Donald Trump och hans kinesiske kollega Xi Jinping vid ett möte i fjol. Coronaviruspandemin har fått spänningarna mellan de båda länderna att öka.Bild: Susan Walsh/AP/TT
Det nya coronaviruset har satt en sällan skådad press på världens ledare. Det handlar inte enbart om att smittskydda miljoner människor utan också om att skaffa fram vårdplatser och medicin och stötta vacklande ekonomier. Länder bjuder över varandra i jakt på respiratorer och det händer att ledare svartmålar kollegor.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen