Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Misstänkt mordbrand i skola på Sankt Lars

Ytterligare en misstänkt anlagd brand startade på Sankt Lars-området i Lund under natten mot måndag. Delar av lokalerna i friskolan Freinetskolan brand- och rökskadades, hur stora värden det handlar om är ännu oklart.
– Både på bottenplan och ovanplan är det förhållandevis kraftiga skador i delar av byggnaden, säger Måns Krook, inre befäl vid Räddningstjänsten Syd.

Branden har orsakat skador i delar av båda våningarna, men förhoppningen under natten var att ingen rök eller eld skulle spridas till andra halvan av skolbyggnaden.Bild: Emil Langvad
Branden upptäcktes av allmänheten vid 00.45 men tycks ha varit fullt utvecklad inne i lokalerna redan när räddningstjänsten kom fram. Då slog lågor ut från fönster på bottenvåningen. Räddningsenheter från Lund, Malmö och Staffanstorp arbetade under natten på platsen och hundpatrull från polisen sökte i området efter spår. Ingen misstänkt har gripits, men en förundersökning om mordbrand har inletts.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen