Annons

Annons

Hämtmatens engångsplast snart förbjuden – så påverkar den miljön

Malmö

Nästa år förbjuder EU engångsplast som tallrikar, sugrör och bestick. Samtidigt uppmanas svenska restauranger att gå över till hämtmat under coronapandemin. Ibrahim Idrees på Hummusson satsar på lådor tillverkade av sockerrör och lock av återvunnen plast.

– 90 procent av det jag säljer just nu är take away, säger han.

Nästan alla Ibrahim Idrees kunder på Hummusson har gått över till take away under coronapandemin.

Bild: Lars Brundin

Annons

Lunchruschen på Ibrahim Idrees hummusbar har förändrats snabbt. För ett par veckor sedan valde varannan kund att äta sin hummus, baba ganoush och falafel vid en av restaurangens få sittplatser. Nu väljer nästan alla att ta med sig maten härifrån.

Läs vidare med Digital!

8 kri veckan i 8 veckor

Läs Sydsvenskan för 8 kr/vecka i 8 veckor – därefter tillsvidare 119 kr/månad. Ingen bindningstid.

Säg upp när du vill.

Det här ingår i Digital

  • Fri tillgång till alla nyheter på sydsvenskan.se och i vår nyhetsapp.
  • Stjärnklubben med mängder av erbjudanden – spara tusenlappar!
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.
Vi är en del av Bonnier News (559080-0917)
Betalningar hanteras av Klarna

Annons

Annons

Annons

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy