Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

”Han har alltid bjussat på sig själv”

Han är en av Sveriges mesta mångsysslare inom film, konst och musik. Idag fyller Lasse Åberg 80 år. SVT sänder två timmar om hans liv och i programmet intervjuas bland andra Lena Maria Gårdenäs, Helsingborg. Det var ju hon som spelade den kvinnliga huvudrollen i filmen Repmånad.

Idag fyller Lasse Åberg 80 år. Med anledning av födelsedagen sänder SVT1 två timmar om hans liv den 15 och 17 maj. I programmet medverkar bland andra Lena Maria Gårdenäs, Helsingborg, som spelade den kvinnliga huvudrollen i filmen Repmånad.Bild: Nora Lorek/TT och Britt-Mari Olsson
Att Lasse Åberg fyller 80 år firas på många olika sätt. SVT hyllar den folkkäre artisten med programmet ”Lasse Åberg 80 år – en ängslig gosses memoarer” i två timslånga avsnitt. Här sammanfattas hans händelserika liv som skådespelare, författare, musiker och konstnär.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen