Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läsartext: Det måste bli slut på ältandet om Zlatan

Detta är en insändare. Åsikterna är skribentens egna.
Apropå intervjun med Zlatan Ibrahimovic nyligen.
De som uppenbarligen lider av det här är två av tre möjliga parter.
Fans av Zlatan men framförallt fans av Malmö FF.
Och Zlatan själv.
Malmö FF lider inte.
Malmö FF förblir Sveriges, och i sinom tid Skandinaviens, mäktigaste fotbollsförening. Inte aktiebolag, förening. Onekligen är det så att Malmö FF som förening sårat Zlatan Ibrahimovic mer än en gång – kanske genom att inte kunna lova honom en styrelsepost eller dylikt, vad vet jag (baserat på uttalanden den 24 april i Zlatans intervju med Dplay Sport). Med hans historik inom näringslivet och begränsade verkan inom föreningslivet finns det inte mycket att ifrågasätta kring en sådan avvisning, trots allt. Malmö FF drivs fortsatt med framgång, på plan och som förening i sin helhet, som har gjorts under en över tio år lång period en bra bit efter Zlatans expansion mot större fotbollsframgångar. Zlatan har en del i historieboken, precis som ett gäng andra personer och händelser som banat väg för var Malmö FF är idag. Ingen tar ifrån honom det, och jag tror att ytterst få missunnar honom det, även om hans namn framöver tenderar att försvinna allt mer för varje ord som uttrycks.
Zlatan är sårad. Fansen är sårade.
Ingen ville det här, men fansen gör också situationen värre än vad den borde vara. Fansens förakt och aktioner gör möjligheterna för att Zlatan skulle spela mot Malmö FF i en match på planen större för varje aktion, varje ord som skrivs. Måhända är det precis vad många önskar, och visst finns det något obehagligt som kittlar med just det. Men det är hög tid att glömma. Det är hög tid att sluta upp bakom en förening och ingenting annat.
Det är dags att gå vidare. Tid att separera, utan mer hat, och tillåta tiden att läka eventuella sår. Framförallt måste det bli ett slut på allt ältande. Låt vara för nu. Låt Zlatan driva sitt aktiebolag. Låt Malmö FF leva kvar, som den fina fotbollsförening Malmö FF är.
Jesper Mogensen
Gå till toppen