Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Klart: Det blir EM-fest i Köpenhamn 2021

Det kommer att spelas EM-fotboll på Parken nästa år. Köpenhamns kommun och fotbollsförbundet DBU är överens med Uefa om att Danmark kommer att kunna arrangera matcherna i EM. Det skriver danska fotbollsförbundet på sin sajt.

Bild: DAVID KLEIN
Som en följd av corona-krisen beslutade UEFA den 17 mars att skjuta upp årets fotbolls-EM till sommaren nästa år. Samtidigt meddelade UEFA också att de skulle fortsätta med planen att arrangera EM i tolv olika städer.
Därefter har det varit osäkert om Danmark fortsatt skulle kunna arrangera de fyra matcher som var planerade att spelas på Parken i Köpenhamn. En del av problematiken har bestått i att Danmark sommaren 2021 även arrangerar tre etapper av den anrika cykeltävlingen Tour de France.
Men på torsdagskvällen kom så beskedet. DBU, Köpenhamns Kommun, Uefa och ASO (som arrangerar Tour de France) har slutit ett avtal som säkrar att arrangemangen blir av.
Danmark kommer att spela sina tre gruppspelsmatcher på Parken, dessutom kommer en åttondelsfinal att avgöras där.
Den 12 juni vankas det nordiskt derby när hemmalaget tar sig an Finland. Den 17 juni står Belgien för motståndet och danskarnas gruppspel avslutas med mötet mot Ryssland den 21 juni. Åttondelsfinalen på Parken kommer att spelas den 28 juni.
Startskottet för Tour de France går av den 2 juli i Köpenhamn.
I ett uttalande på danska fotbollsförbundets sajt säger Köpenhamns borgmästare Frank Jensen:
”Vi kan nu se fram emot en fantastisk sportsommar i Köpenhamn med massor av fest och gemenskap, som är det vi fram emot mest.”
Gå till toppen