Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Lyxoutlet väntas locka tre miljoner besökare till Lödde

Tre till fyra miljoner besökare per år. Det räknar det brittiska företaget med som vill öppna en lyxoutlet i Löddeköpinge. Nu pågår förhandlingar om trafiklösningar och markköp.
– Det går framåt, jag hoppas de kan söka bygglov inom ett år, säger Mats Rosén, näringslivschef i Kävlinge kommun.

Arkitektskiss från företaget Rioja Estates Limited som föreställer ett av deras projekt i Frankrike. Hur outletbyn i Lödde ska se ut är oklart.Bild: Rioja Estates Limited
Malmö Lyx Outlet. Så kallar det brittiska företaget Rioja Estates Limited den outletby som de vill bygga i Löddeköpinge. Företaget har outletbyar på flera håll i Europa och har skrivit en avsiktsförklaring om att öppna i Lödde. En fråga som skapade politisk oenighet i Kävlinge, Centerpartiet pekade på risk för överkonsumtion och ökad biltrafik och menar att det redan finns tillräckligt med butiker. Moderaterna pekade i stället på flera arbetstillfällen.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen