Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Åretruntbon: De som skriker högst är sommargästerna

Det är en debatt som delar Näset i en ja- och nejsida. Men där det också finns en klar samsyn – halvön måste skyddas från det stigande hotet från havet.
– Att välja på att ha en vall eller få huset översvämmat. Självklart ska man välja vallen, säger Skanörsbon Maria Henningsen.

”Vi måste vara aktiva innan det är för sent, samtidigt måste man hitta en lösning som fungerar för alla. Och bygga hållbart, så man inte skyndar in i något som inte blir bra”, säger Skanörsbon Maria Henningsen om kommunens planer på att bygga skyddsvallar runt Näset.Bild: Micaela Landelius
Blåsten ligger på över Skanörs hamn och vågorna går höga i bukten. Sanna Balslev och Maria Henningsen är ute på förmiddagspromenad med hundarna. Båda säger att de har förståelse för att en del av husägarna som har sina fastigheter längs vattnet protesterar mot planerna på skyddsvallar.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen