Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Räddningstjänsten räddade Palettskolan undan misstänkt mordbrand

Värmen från den övertända förrådsbyggnaden var nära att sätta fyr på hela Palettskolan under natten till fredagen. Polisen misstänker ännu en mordbrand.

Det var strax efter halv tre på fredagsmorgonen som räddningstjänsten larmades till den övertända förrådsbyggnaden, placerad mellan två av Palettskolans huskroppar.
Flera fönster på den intilliggande skolan hade vid det laget redan spruckit av värmen. Men räddningstjänsten hann få branden under kontroll innan den spred sig.
– Det var en uppenbar risk för spridning. Hade röken kommit in i skolbyggnaderna hade branden kunnat få ett förhållandevis snabbt förlopp, säger Patric Nilsson, inre befäl hos räddningstjänsten Syd.
Vid fyra-tiden på morgonen hade förrådsbyggnaden brunnit ner till grunden. Polis spärrade därefter av platsen.
– Tekniker ska undersöka platsen när värmen lagt sig. Vi utgår ifrån att branden är anlagd, därför kommer vi att skriva en anmälan om mordbrand, säger Filip Nilsson, inre befäl hos polisen.
De senaste två månaderna har flera skolor i Lund utsatts för misstänkta brandattentat. I måndags brandhärjades friskolan Freinetskolan på Sankt Lars-område. Ett par veckor tidigare brann friskolan Consensum, ett stenkast bort. Den 15 mars brann det i Hvilan gymnasium.
Gå till toppen