Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

”Förbereder laget för att klara 120 minuter utan träningsmatcher”

Det dröjer minst en vecka innan elitfotbollen kan få nya besked och direktiv från Folkhälsomyndigheten om när eventuellt matchspelet kan komma igång. Men MFF-tränaren Jon Dahl Tomasson förbereder laget inför tuffast möjliga scenario.
– Fysiskt förbereder vi laget för att klara 120 minuter den första juni utan att ha spelat några träningsmatcher. Det finns ju en potentiell möjlighet att det blir så.

Glada miner då MFF:s tränare Jon Dahl Tomasson, Arnór Traustason och Eric Larsson på fredagen hade pressträff på coronasäkert avstånd från mediernas representanter.Bild: Johan Nilsson/TT
Fotbollens plan innebär kvartsfinaler i Svenska Cupen den 1 juni. I så fall skulle Malmö FF möta AIK på hemmaplan. Tidsmarginalerna krymper för andra förberedande matcher om det verkligen skulle bli så. Få tror väl det, efter Folkhälsomyndighetens nästintill tydliga nej, men det är än så länge datumet som finns att förhålla sig till.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen