Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Här säljer Arlövslangaren cannabis inför ögonen på polisens spanare

Inför ögonen på polisens spanare och med sina mobiler avlyssnade sålde de unga männen narkotika i Arlöv med omnejd. Nu ställs duon – och 15 av deras stamkunder – inför rätta.

Under de två månader som polisen spanade på Arlövsmännen skedde drygt 1 500 överlåtelser – men de ställs bara inför rätta för 155 langningstillfällen. På fotot till höger syns bild som säkrats från mobilen tillhörande en av de åtalade.Bild: Kollage från polisens förundersökning
Bakgrunden till utredningen är en spaningsinsats som drogs igång i september 2018. Polisen hade underrättelseinformation om att en namngiven 30-åring bedrev storskalig narkotikalangning i centrala Arlöv.
Man fick rätt att avlyssna hans mobiler, och insåg snart att en 24-årig man var den som ansvarade för knarkluren dit beställningarna kom, och som levererade narkotikan.
Och det rådde knappast stiltje i verksamheten. Enligt spaningsloggen skedde 20-35 misstänkta försäljningar per dygn – under två månaders spaning noterades drygt 1 500 misstänkta överlåtelser.
– Det här är ett klassiskt narkotikaförsäljningsärende. Det är ganska frekvent försäljning till dem som ringer för att köpa. Det är så här det går till i mångt och mycket när man ska få ut narkotikan på gatan, säger kammaråklagare Christoffer Östlind.
När polisen slog till mot duon påträffades 1,6 kilo cannabisharts, 490 gram cannabis och 6 467 tabletter tramadol.
I de avlyssnade samtalen och sms-konversationer används kodord för olika narkotikaformer som ”T”, ”brunt” och ”grönt”. Knarket överlämnades främst på olika platser i Arlöv, men levererades även mot extra avgift till hemadresser.
I mobiltrafiken mellan de båda huvudmännen varnar de regelbundet varandra för polisen.
– Ey, det är fullt med grisar runt ditt område så du vet, larmar 30-åringen sin underhuggare.
– På riktigt?
– Så gå inte dit. Civilare så du vet, så gå och ställ dig nånstans gömt nånstans.
De båda huvudmännen åtalas för grovt narkotikabrott.
Det är främst personer födda på 1990-talet som misstänks ha handlat av Arlövslangarna. Den yngste var 15 år vid den misstänkta överlåtelsen.
Majoriteten av de 15 köpare som ställs inför rätta åtalas för flera inköp.
Christoffer Östlind har enbart åtalat för langningar där man utifrån den avlyssnade telefontrafiken kan bevisa att det skett en överlåtelse, vad som överlämnats – och till vilket pris. Det rör sig totalt om 155 tillfällen.
Gå till toppen