Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Kommunstöd kan rädda hockeyallsvensk klubb

Karlskrona HK kanske kan börja jubla. Kommunen går in med pengar så att en företagsrekonstruktion kan göras. Arkivbild.Bild: Tommy Pedersen/TT
Hockeyallsvenska Karlskrona har skulder på 7 miljoner kronor och lämnade häromdagen in en konkursansökan.
Nu hjälper kommunen klubben med 1 346 000 kronor så att KHK kan rekonstrueras.
– En rekonstruktion är ju ändå en stor förlust. Våra partners kommer att förlora pengar. Men i valet mellan pest eller kolera blev det så här. Det positiva är att vi kommer överleva, säger Karlskrona HK:s ordförande Tobias Larsson enligt Blekinge Läns Tidning.
Kommunstyrelsens ordförande Sandra Bizzozero (S) säger att det inte handlar om något bidrag utan en affärsmässig överenskommelse. Bland de krav som Karlskrona kommun ställer på klubben är att alla medarbetare och spelare skriver sig i kommunen.
– Jag förstår att kommunen vill att de betalar sin skatt här och det har vi haft som ambition hela tiden, säger Larsson.
Dessutom vill kommunen ha med sin logga på matchstället fem år framåt och att hela hockeyverksamheten ska bedrivas genom föreningen och inte genom bolag.
Gå till toppen