Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Brand i radhuslänga i Hjärup – en i förhör om vårdslöshet

Under fredagskvällen började det brinna kraftigt i ett radhusområde i Hjärup. Elden startade i ett radhus, och spred sig till två andra bostäder. Under hela natten jobbade räddningstjänsten med släckningsarbete. En person ska förhöras om allmänfarlig vårdslöshet

Bild: Patrick Persson
– Enligt personen som ringde in och slog larm så ska det brinna med öppna lågor från ett radhus, sa Ola Nilsson, teamledare på SOS alarm vid 20.30-tiden.
Samtalet kom in klockan 20.13. En stund senare hade branden spridit sig till ytterligare två bostäder.
– Det är en radhuslänga med sex hus i och det brinner i tre av dem, sa Daniel Gren, yttre befäl på Räddningstjänsten Syd.
Alla boende i hela radhuslängan evakuerades. Ingen person kom till skada och behövde åka till sjukhus.
Vet ni hur branden startade?
– Nej. Det har börjat i det ena radhuset, spridit sig till vinden och via vinden vidare till de två andra husen, säger Daniel Gren.
Rökdykare med så kallade skärsläckare skickades upp på taket på radhuslängan för att komma åt brandhärdarna i vindsutrymmet.
– Vi räknar med att det blir en långvarig insats som kommer att pågå hela natten.
Strax innan midnatt brann det fortfarande i de tre husen. Styrkor från Lomma, Staffanstorp, Lund och Burlöv var på plats.
– Det brinner fortfarande men med mycket lägre intensitet. Det är lite vanskligt att komma åt och släcka, men det är inte alls samma risk för spridning nu, sa Daniel Gren då.
De evakuerade personerna kunde samlas på en förskola i närheten.
– Det är kommunen som ser till deras väl och ve på plats och upplåter förskolan, säger Rickard Lundqvist, presstalesperson på polisens ledningscentral.
På lördagsmorgonen meddelade polisen att en person skulle förhöras för allmänfarlig vårdslöshet. – Vi tror att vi har bra kunskap om hur branden startade, men behöver hålla fler förhör, säger Patric Fors vid polisen.
Bild: Patrick Persson
Bild: Patrick Persson
Bild: Patrick Persson
Bild: Patrick Persson
Bild: Patrick Persson
Gå till toppen