Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Leo Borg: Jag slår pappa – tyvärr

Tennislegendaren Björn Borgs son flyttar från Stockholm till Göteborg för att utveckla sitt tennisspel.
– Jag vet många bra spelare i GLTK. Sedan tycker jag om Göteborg, såklart, säger Leo Borg till Göteborgs-Posten och avslöjar att han besegrar sin pappa – lätt.

Leo Borg flyttar till Göteborg för att utveckla sin tennis. Arkivbild.Bild: Hanna Franz n/TT
17-åringen gör som sin pappa och satsar helhjärtat på tennisen. Det innebär flytt till Göteborg och träning med GLTK.
– Min bas kommer att vara här. Sedan kommer jag vara i Spanien rätt mycket också, säger Leo Borg.
Han ska gå på Rafael Nadals akademi på Mallorca.
– Jag satsar på att vara där två veckor per månad. Då bor du på akademin, berättar Borg.
– Han (Nadal) frågade om jag ville komma dit och spela lite – och det vill jag jättegärna göra! Det var ett enkelt beslut att åka dit. Jag tackar så jättemycket för möjligheten. Jag betalar inget för att gå där. Han har alltid varit min idol!
Borg är tvåa på den svenska juniorrankningen för 17-åringar efter Måns Dahlberg från Göteborg. Han säger att det framöver inte ska bli så många juniortävlingar utan spel på ATP- och Challengertouren.
– Jag ska försöka spela med de stora, säger han och berättar om den största skillnaden mellan honom och de etablerade spelarna.
– Det är lite styrka. Det är framför allt serven. De är mycket mer vältränade. De tänker mer med huvudet än oss juniorer.
Borg säger att han numera slår sin pappa Björn lätt.
– Ja, faktiskt! Jag slår honom, tyvärr. Han är gammal nu, haha. Han spelar inte lika mycket, men han spelar med ett riktigt racket i alla fall...
När Björn Borg, snart 64 år, gjorde en kort comeback 1991 spelade han fortfarande med träracket.
Gå till toppen