Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Triumfen kom av sig – Putin kämpar i motvind

2020 skulle bli Putins år. En grundlagsändring var tänkt att tillåta honom att stanna vid makten fram till 2036 och firandet av ”segerdagen” skulle tas till nya nivåer vid 75-årsjubileet för Nazitysklands kapitulation. Sedan kom viruset – och allting vände.

Rysslands president Vladimir Putin har många skäl att ogilla det nya coronaviruset – inställd folkomröstning och fallande oljepris är några av dem. Bild från slutet av april.Bild: Alexej Druzjinin
Den 9 maj firar Ryssland segern över Nazityskland med pompa och ståt. Parader anordnas runt om i landet och en av de största hålls vanligtvis i huvudstaden Moskva. Årets firande skulle bli extra storslaget med anledning av 75-årsjubileet och ledare från flera av världens länder, däribland Frankrikes president Emmanuel Macron, stod på gästlistan.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen