Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Stark start av Ulsan i efterlängtad premiär

Sydkorea, Vitryssland och Färöarna. Vanligtvis inte fotbollsnationer vars ligor får internationell fokus och uppmärksamhet. Men inget är ju som vanligt. Möjligen att Ulsan håller stilen och tycks ha konserverat fjolårets form.

Kim Jin-su i Jeonbuk Motors i duell med Suwon Bluewings Park Dae-won när den sydkoreanska ligan inleddes.Bild: Na Bo-bae/AP/TT
Fjolårets tvåa i K League – den sydkoreanska förstaligan – krossade Sangju Sangmu i den kraftigt försenade premiären.
4–0 slutade matchen inför tomma läktare.
Om Norges svenske förbundskapten Lars Lagerbäck följde matchen är oklart, men här är ett positivt besked:
Landslagsanfallaren Bjørn Maars Johnsen fick hoppa in med tio minuter kvar, som ersättare för tvåmålsskytten Júnior Negrão. Då var matchen redan avgjord, Ulsan hade 4–0 och efter det fjärde målet glömde spelarna att reglerna just nu inte tillåter att man firar tillsammans.
Regerande mästaren Jeonbuk Motors inledde ligaspelet i fredags när klubben slog Suwon Bluewings med 1–0.
Yang Dong-hyen gjorde båda målen när Seongnam vann borta mot Gwangju medan Incheon United och Daegu spelade 0–0.
Färöarna inledde på lördagen sin liga – Betrideildin – med fem matcher, samtliga utan publik. I en av matcherna väntade ett svenskmöte: Runavík, tränat av Glenn Ståhl mot Tvøroyrar Bóltfelag med spelaren Ken Fagerberg.
Vinnaren?
Runavík och Ståhl – med 3–1.
Den vitryska ligan är inne i sin åttonde omgång.
Gå till toppen