Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Sabuni avfärdar kritik om lobbystyrning

Liberalernas partiledare Nyamko Sabuni på politikerveckan i Almedalen 2019. Arkivbild.Bild: Henrik Montgomery/TT
I en serie artiklar i Svenska Dagbladet anklagas Liberalernas ledare Nyamko Sabuni av anonyma uppgiftslämnare för att ha gett lobbyister för stort inflytande på partiets politik.
Nu bemöter Sabuni kritiken i en intervju i Dagens industri.
– Om det finns politiker som tror att man ska sitta i låsta rum och kreera politik utan att ta hänsyn till vad som händer i samhället ligger vi illa till, säger L-ledaren till Di.
Kritikerna hävdar bland annat att en pr-byrå anlitad av lastbilstillverkaren Scania låg bakom att Sabuni i Almedalen 2019 föreslog inrättande av en elektrifieringskommission. Sabuni säger till Di att förslaget var väl förankrat i partistyrelsen, att frågan diskuterats redan under tidigare alliansregering och låg i linje med tidigare beslut på landsmötet 2017.
Om de anonyma kritikerna inom partiet säger hon:
– Jag har fostrat två barn och säger till dem att de alltid ska stå för sin åsikt. Och kan ni inte stå för den ska ni inte uttrycka den. Då är det bara skvaller.
Gå till toppen