Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Klassisk biluthyrare flyttar till Hasslanda

Många Lundabor har hyrt bil av Folkes biluthyrning när det varit dags att flytta. Nu ska det klassiska företaget flytta själv.

Folk som flyttar använder ofta Folkes bilar. Nu ska Folke själv flytta.Bild: Emil Langvad
På onsdag väntas politikerna i tekniska nämnden godkänna att Folkes biluthyrning får köpa en nästan 6 000 kvadratmeter stor tomt på Hasslanda, söder om Gastelyckan. Priset blir 7,15 miljoner kronor.
”Företaget har visat intresse för att köpa en tomt av kommunen under en längre tid och har angett att de behöver bygga en ny anläggning för att kunna utveckla sin verksamhet”, står det i tjänsteskrivelsen inför mötet.
Eftersom försäljningssumman överstiger fem miljoner kronor måste även kommunstyrelsen säga ja för att försäljningen ska bli av.
Folkes biluthyrning ligger idag på Åldermansgatan, på det industriområde som snart ska omvandlas till den nya stadsdelen Västerbro.
Gå till toppen