Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Nordiska museet sommaröppnar – litegrann

Nordiska museet i Stockholm öppnar dörrarna på glänt igen i sommar. Arkivbild.Bild: Ali Lorestani / TT
Nordiska museet i Stockholm öppnar för publik verksamhet till sommaren igen. Men man går varsamt fram med ett begränsat antal besökare per dag.
”Vi ser fram emot att välkomna våra besökare till en stor upplevelse under trygga former. Nordiska museet har generösa ytor, imponerande rymd och utställningar i fyra våningsplan. Vi hjälper våra besökare att hålla två meters avstånd och ge varandra utrymme att i lugn och ro utforska museet”, säger Sanne Houby-Nielsen, styresman på Nordiska museet, i ett pressmeddelande.
Den 1 juni påbörjas en stegvis öppning för ett begränsat antal besökare per dag. I Stora hallen visas ”Arktis – medan isen smälter”. Senare i sommar öppnar även Nordiskas bakgård med kaféverksamhet samt den ny interaktiva storsatsningen ”Tidsvalvet” där besökare mellan 8–12 år kan utforska barns vardagsliv i andra tider.
Gå till toppen