Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Polisen utreder villabranden i Vellinge som anlagd

Elden startade i en bil på tomten och spred sig snabbt till det intilliggande boningshuset. Polisen utreder nu händelsen som en anlagd brand.

Tre bilar blev totalförstörda i branden och delar av boningshuset skadades.Bild: Patrick Persson
Vid 02-tiden natten till fredagen den 17 april kom larmet om villabranden strax söder om Vellinge tätort. Uppringaren var en granne, som hört en smäll och sedan såg att tre bilar stod i lågor utanför huset. Elden hade sedan spridit sig från fordonen till garaget och vidare till villan, som är sammanbyggt med det.
Ingen skadades i branden, men bilarna blev totalt utbrända. Även huset fick allvarliga skadar, både i takdelen och invändigt.
Efter branden har polisen genomfört en teknisk undersökning på platsen. Förundersökningsledare Ann-Christine Sjöbeck berättar att man nu utreder händelsen som en anlagd brand.
– Ja, teknikerna har inte funnit någon naturlig förklaring, säger hon.
Polisen har genomfört dörrknackning i området och arbetar nu enligt Ann-Christine Sjöbeck vidare med ”vissa iakttagelser”.
Finns det några misstänkta i nuläget?
– Vi har inga frihetsberövade, säger hon.
Händelsen rubriceras som grov mordbrand.
Gå till toppen