Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

MFF-supporter döms för bengaler och knallskott

Under en bortamatch mot Kalmar FF i höstas hade en Malmö FF-supporter bengaler och en smällare på sig. Nu döms han för brott mot ordningslagen.

Under matchen eldades det bengaler i MFF-klacken. Den supporter som nu döms, döms dock endast för innehav och inte för att ha eldat. Arkivbild från den aktuella matchen, 1 september 2019.Bild: SUVAD MRKONJIC
Händelsen inträffade i september förra året. MFF-supportern, som är i 35-årsåldern, har berättat att han inte minns särskilt mycket av matchdagen. Han hade börjat dricka alkohol tidigt, har han berättat.
Klart är i vart fall att det hittades bengaler i hans ena sko och en smällare i en byxficka. Mannen hade också en mindre mängd narkotika av olika sort på sig, amfetamin, bensodiazepiner och cannabis.
För detta döms han för brott mot ordningslagen samt ringa narkotikabrott. Straffet blir dagsböter på strax under tio tusen kronor.
Gå till toppen