Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

En död efter brand i Malmö – inga brottsmisstankar

En person hittades död i samband med en lägenhetsbrand på Grynbodgatan.
– En person är hittad avliden. Vi vet ingenting mer, nu lämnar vi över till polisen, säger Kenneth Karlsson, inre befäl på Räddningstjänst Syd vid 7.20-tiden på morgonen. Det fanns inledningsvis inga misstankar om brott i samband med branden.

Bild: Johan Nilsson/TT
– Det är ett stort räddningspådrag med flera ambulanser, polis- och brandbilar på plats, säger Sydsvenskans Emma Thörnkvist.
Larmet om branden kom strax efter klockan 7. Det var på torsdagsmorgonen oklart hur branden började. Enligt räddningstjänsten ska det enbart ha brunnit i den lägenhet där personen hittades. Branden är nu släckt och ventileringen av trapphuset görs.
Det finns inga närmare uppgifter om den döda personen, som inte kunde identifieras på platsen till vare sig ålder eller kön.
Räddningstjänsten överlämnade till polisen efter släckningsarbetet.
– Patrullen är på väg in och ska avrapportera. Vi har inga andra uppgifter att lämna nu, säger Jimmy Modin, polisens presstalesperson vid 08.10-tiden.
Gå till toppen