Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Får misshandlades av ungdomsgäng – fick avlivas

Två tackor och två lamm har misshandlats i Oxie av ett mindre gäng tonåringar med tillhyggen. Tackorna har nu avlivats.

Två tackor och två lamm har misshandlats svårt. (Arkivbild)Bild: Hussein El-alawi
Brottsrubriceringen är djurplågeri och polisen söker alla sorts observationer av mellan fem eller sex tonåringar på och omkring en fårhage nära Bollhusvägen i Oxie under den senaste veckan.
Anledningen är att flera djur som går i en hage har blivit svårt slagna. Enligt Sydsvenskans uppgifter har de utsatts för så kallat trubbigt våld. Det vill säga påkar, klubbor eller liknande. Två tackor och två lamm har skadats mycket illa. Tackorna så illa att de fått avlivas.
Attackerna på fåren har utförts någon gång mellan torsdagen den 7 maj och tisdagen den 12 maj. Och vittnen ska på håll ha sett en grupp ungdomar – troligen i nedre tonåren.
Vittnena uppfattade det som att alla ungdomar var pojkar, men det kan ha varit flickor med också.
– Vi vill väldigt gärna få in information om de här ungdomarna. De måste förstå hur vedervärdigt det här är, säger polisen pressinformatör Nils Norling.
Gå till toppen