Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Kroganställda får tillbaka lön efter granskning om misstänkt lönebluff

Efter Sydsvenskans granskning om misstänkt lönebluff på krögarparet Eisös restauranger får tolv anställda tillbaka hela eller delar av sin lön.
– Att vi kom i kontakt med så många beror på det ni skrivit, säger konkursförvaltaren Cecilia Uddman på Maqs advokatbyrå.

”Det är min skyldighet att granska, och det gör jag nu i samband med att jag upprättar förvaltarberättelsen”, säger konkursförvaltaren Cecilia Uddman. Framöver kommer hon att utreda om det har begåtts brott – exempelvis bedrägeri – gentemot de anställda.Bild: Andreas Offesson och Jessica Gow
Sedan sommaren 2018 har Margaret och Johnny Eisö drivit totalt fem tex-mexrestauranger i Malmö, Svedala och Lomma. Sydsvenskan publicerade nyligen en granskning där femton tidigare anställda vittnade om hur de lurades att jobba utan att få betalt.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen