Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Chile förbereder tusentals nya gravar

Gravar förbereds för eventuella coronaoffer i Chiles huvudstad Santiago.Bild: MARTIN BERNETTI/AFP/TT
Flera tusen gravar förbereds i den chilenska huvudstaden Santiago efter en kraftig ökning av coronavirusfall, uppger myndigheterna.
Santiago sattes i karantän i onsdags efter det att antalet coronasmittade i landet hade ökat med 2 600 personer på ett dygn. På torsdagen rapporterades lika många nya smittade igen. Tidigare har man registrerat mellan 350 och 500 nya fall per dygn.
– Vi inser att detta är ett historiskt ögonblick och att vi kan behöva fler gravar, för vi ser vad som händer i andra länder, säger kyrkogårdschefen Rashid Saud.
Omkring 2 000 gravar förbereds nu. Hittills har knappt 370 coronasmittade personer avlidit i landet.
– Vi måste jämföra det med andra länder som har använt sig av massgravar, med länder som har haft döda människor på gatorna och ruttnande lik i lastbilar. Det är vad vi vill undvika och förhoppningsvis behöver vi inte använda dem, säger Saud om gravarna som nu förbereds.
Enligt Johns Hopkins-universitetet har över 37 000 fall av coronasmitta rapporterats i Chile.
Gå till toppen