Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Coronakrisen sätter privata arbetsförmedlare på svåra prov

Arbetslösheten i Skåne stiger snabbt. Det gäller att hitta 20 000 nya jobb till alla som fått sparken. Men det gör inte Arbetsförmedlingen på egen hand. Det görs främst av privata aktörer.
– Vi är laddade för detta. Arbetsförmedlingen anlitar oss för att jaga möjligheter för de arbetssökande, säger Peter Wolff, vd för Enrival AB.

"Vårt uppdrag är att sätta folk i sysselsättning", säger Peter Wolff, vd för skånska Enrival AB, landets fjärde största matchningsföretag, som ser coronakrisen som ett elddop för privat arbetsförmedling.Bild: Peter Frennesson
Jobbkrisen slår mot hela landet och de flesta branscher. Arbetslösheten är högre i Skåne än på andra håll, men är ojämnt spridd över länet. I april var Malmö den kommun i Sverige som hade högst arbetslöshet, 14,7 procent. Grannkommunen Lomma låg lägst med 4,1 procent.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen