Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Google utreds för konkurrensbrott

Nätjätten Google riskerar stämning från både amerikanska delstater och USA:s justitiedepartement. ArkivbildBild: Michel Euler/AP/TT
En grupp delstatsåklagare i USA, med Texas i ledningen, väntas stämma nätjätten Google för brott mot konkurrenslagarna, erfar The Wall Street Journal. Stämningen kan lämnas in senare i år, uppger en källa för tidningen.
Även USA:s justitiedepartement sägs planera rättsliga åtgärder redan till sommaren.
Googles moderbolag Alphabets aktie föll med runt 1,5 procent i efterhandeln.
Google, tillsammans med andra nätjättar som Facebook, Amazon och Apple är föremål för en rad utredningar gällande anklagelser om att de använder sin dominans för att försvara och utöka sina marknadsandelar.
Utredningarna kring Google fokuserar på särbehandling i sökningar, annonsering och hantering av operativsystemet Android.
Ken Paxton, delstatsåklagare från Texas, leder utredningen där ett 30-tal delstater ingår. Han sade i februari att han inte utesluter straffåtgärder, som att bryta upp Google.
Gå till toppen