Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Snuvade på studentflak – och på 10 000 kronor

Covid-19 slog sönder deras dröm om att fira friheten på ett studentflak. Strax därpå kom nästa dråpslag. Företaget som hyr ut flaket betalar bara tillbaka trettio procent av pengarna.
– Vi har blivit bestulna på den roligaste tiden av gymnasiet. Nu förlorar vi också tusentals kronor, säger Ida Heijmink, avgångsgymnasist på Spyken.

”I ena stunden är vi vuxna som måste ta ansvar för att förhindra smittspridningen och i andra är vi barn vars åsikter och idéer lätt kan försummas. Vifta inte dessutom bort vår rätt till återbetalning för en tjänst som inte kan erbjudas. Vi har redan förlorat tillräckligt", säger Ida Heijmink. Här med Vilma Myrann Lavesson, Klara Persson och Maja Jakobsson.Bild: Emil Langvad
Nedräkningsfesterna, balen och mösspåtagningen gick om intet och nu har Transportstyrelsen beslutat att förbjuda studentflaken. Årets studentexamen blir inte som någon tidigare.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen