Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Beskedet: Ridsugna i Burlöv kan få nytt tillhåll

Med fara för medlemmarnas hälsa fick Burlövs ryttarförening stänga ned ett av sina ridhus tidigare år. Nu kommer signaler från kommunen att det förbereds för ett miljonbygge.
– Det är en satsning på jämställdhet och folkhälsa, men också på en viktig mötesplats, säger Reia Sofiadotter Collberg, kultur- och fritidschef i Burlövs kommun.

Det har tagits steg inom Burlövs kommun mot att riva det ridhus som stängdes tidigare i år. Tanken är att det ska ersättas av ett nytt som ska passa in i kulturmiljön runt Kronetorps mölla.Bild: Johan Pihlemark
Det var i februari som läget blev akut i ett av föreningens två ridhus: bitar av taket hade rasat in och kommunen beslutade att låsa dörrarna. Som Sydsvenskan tidigare rapporterat fanns en utbredd oro i ryttarföreningen inför framtiden med eventuellt krympt verksamhet och försäljning av hästar.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen