Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Från biltvätt vid rödljusen till desinficering

De tidigare biltvättarna har försvunnit från gatorna i Colombias huvudstad Bogotá. I stället har en ny verksamhet tagit fart – desinficering av bilar.

Biltvätt har ersatts av desinficering av bilar i spåren av coronaepidemin. Arkivbild.Bild: Ramon Espinosa/AP/TT
I västra delen av staden erbjuds nu desinficering av cyklar, bilar, bussar och motorcyklar för 1 000–5 000 peso, motsvarande 3–12 kronor.
Initiativet till den nya verksamheten togs av en oberoende advokat, som valde att genomföra ett entreprenörsprogram ute på vägarna för att undvika de strikta coronarestriktionerna.
Klädda i vita skyddsdräkter, visir och munskydd kan personerna i hans team spreja en bil, helt eller delvis, inuti och utanpå, på runt tio minuter.
Nedstängningen av samhället i Colombia har slagit hårt mot befolkningen. Minst 11 miljoner av landets arbetande befolkning på 20 miljoner arbetar i den informella sektorn utan en fast månadsinkomst. Många har därför tvingats ut på gatorna, trots restriktionerna, för att få någon inkomst.
14 200 personer har konstaterats smittade av coronaviruset i Colombia hittills. 5 000 av dem i Bogotá.
Gå till toppen