Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Lägerledarna slår larm: Hästar och ungdomar far illa på Fenix Park

Tusentals barn har genom åren haft härliga sommarupplevelser på Fenix Park, ett av landets största ridläger. Nu vill tidigare anställda ge en annan bild – av sjuka hästar som inte fått vård, av unga ledare som skadats svårt när de pressats att rida in unghästar.
Men lägrets ägare anser att de utsätts för en förtalskampanj av ledare som inte klarat leva upp till anläggningens regler.

Nikki Nyrell, Anna Persson, Kajsa Nielsen, Matilda Törnell och Hanna Sandgren har varit ledare i olika omgångar, från 2014 fram till 2019. Hanna Sandgren berättar hur ledare från olika årgångar stöttar varandra. ”Vi som har varit ledare tidigare har blivit som förebilder för de nya ledarna. Och de vet att vi har tyckt att det har varit jobbigt tidigare, vi är några som kan relatera.” Hästen på bilden har inget med artikelns innehåll att göra.Bild: CHRISTIAN ÖRNBERG
”Fenix Park ridläger i Kristianstad är blå himmel, sjö och bad, grönt gräs, kompisar, gemenskap och du och din ponny!”

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen