Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Timmermannen återskapar Falsterbogården i spåren av starka Näsetkvinnor

För timmermannen Olof Andersson är varje projekt en tidsresa. I väggarna på de historiska hus han återskapar vaknar spåren av tidigare ägare till liv. Hans senaste renoveringsobjekt: den äldsta gården i hela Falsterbo.

”Varje gång jag river en vägg så lär jag mig nya saker om människorna som levde då och vilka lösningar de använde när de byggde sina hem”, säger timmermannen Olof Andersson. Hans senaste uppdrag är att återskapa en raserad vägg på Andreas Lundbergagården, som räknas som den äldsta fyrlängade gården i Falsterbo.Bild: Micaela Landelius
Ljudet av taktfasta slag ekar över gårdsplanen. Yxan blixtrar till i det tidiga morgonljuset och klyver ytterligare flisor från den smala trägrenen, som snart ska utgöra en del av väggens stomme. Timmermannen Olof Andersson berättar att delar av den gamla konstruktionen i fur har kunnat återanvändas.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen