Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Djurskyddschefen: Vi kan bara agera på det vi ser

En rad anmälningar om allvarliga brister på Fenix Park har kommit till länsstyrelsen. Men från myndigheten har det endast lett till anmärkningar. Henriette Bonde Nordström, chef på djurskyddsenheten, menar att många anmälningar kommer in alldeles för sent för att de ska hinna agera.

”Vi gör en objektiv bedömning på plats, och vi måste bedöma det vi ser där och då”, säger Henriette Bonde Nordström.Bild: Lars Brundin
Ridlägret Fenix Park har vid elva tillfällen sedan 2010 anmälts till länsstyrelsen för bristande djurhållning. Flera av anmälningarna har gjorts av lägerledare som gått samman och dokumenterat skador på hästar, ovilja att tillkalla veterinär och det de anser har varit ett våldsamt beteende mot djuren. I en tidigare artikel trädde en grupp lägerledare fram och berättade om en situation på lägret som de anser bara har blivit värre med åren.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen