Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Feltolkade EKG – patient avled

En patient i Blekinge avled efter att ha fått sitt EKG feltolkat av en läkare. Nu gör Blekingesjukhuset en anmälan enligt lex Maria till Inspektionen för vård och omsorg (IVO). Arkivbild.Bild: Vilhelm Stokstad/TT
En patient i Blekinge avled i hjärtinfarkt efter det att ett EKG feltolkats av en läkare. Nu görs en anmälan enligt lex Maria till Inspektionen för vård och omsorg (IVO).
Personen hade tidigare under dagen larmat SOS Alarm vid två tillfällen på grund av vaga symtom från bröstet samt illamående, skriver Region Blekinge i ett pressmeddelande. Vid en undersökning gjordes ett EKG, som en läkare bedömde vara normalt och personen fördes inte till sjukhus.
När personen senare samma dag sökte vård på sin vårdcentral insåg man att personen hade drabbats av en hjärtinfarkt som hade blivit sämre. Patienten fördes till akuten på Blekingesjukhuset i Karlskrona men avled.
Gå till toppen