Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Friluftsbaden kommer att öppna – annat läggs på is

Svedala kommun jobbar med att försöka hitta nya vägar och lösningar för att kunna anordna aktiviteter utan större publiksamlingar. En ljuspunkt i sommar är att friluftsbaden kommer att öppna.

Det kan bli en pop up-aktivitet på någon av kommunens kulturella samlingspunkter i höst, beroende på hur läget är.Bild: Sydsvenskan
Svedala kommun försöker blicka in i sommaren och finna lösningar när mycket ställs in eller skjuts på framtiden. Eftersom Folkhälsomyndigheten rekommenderar fysisk aktivitet utomhus kommer friluftsbaden i Bara och Svedala att hållas öppna och simskolorna genomförs både i Bara och Svedala. Enligt Folkhälsomyndigheten sprider sig inte coronaviruset via bassängvatten eller annat badvatten.
När det gäller friluftsbaden kan man också glädja sig åt att det blir nyinvigning av Bara badsjö där bland annat hela entrén har gjorts välkomnande och mer lättillgänglig. Även nya ytor för picknick och ny lekplats har anlagts och stenläggningen kring Bara badsjö ersatts med gummibeläggning. Birgitta Delring, ordförande i kultur- och fritidsnämnden (BP), inviger "nya" friluftsbadet i Bara den 25 maj. Elever från skolorna i Bara är inbjudna.
Kommunen har gjort en egen flik på sin hemsida som heter ”Coronakultur”. Där finns det både tips och länkar och information om kultur- och fritidsaktiviteter som man kan ta del av hemifrån eller ute i naturen.
Biblioteken har också en massa aktiviteter på webben, bland annat sagostunder.
Varje sommar under fyra dagar har kommunen som tradition att bjuda på gratis underhållning i stadsparken. Eftersom det just nu råder förbud mot att samlas fler än 50 personer vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar avvaktar kommunen läget och ser hur det ser ut längre fram. Det gäller även Sommarkul i augusti, som är ett veckolångt arrangemang för barn i årskurs 3-6.
När det gäller Kulturkalaset som är ett årligt återkommande evenemang i Svedalas kulturkvarter kring biblioteket, kulturhuset Flamman, Svedala Folkets Hus, Galleri Kvis och Gamla brandstationen, planeras det för att göra det till en pop up-aktivitet beroende på hur det ser ut i höst.
Gå till toppen