Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Invånare reagerar på skräpig landsväg

Lackalängavägen mellan Furulund och väg 108 kantas av ansenliga mängder skräp. En som reagerat är Christine Engler.
– Det är något som inte stämmer här, säger hon.

Christine Engler, som jobbpendlar via Lackalängavägen, har reagerat på hur skräpigt det är längs vägen.Bild: Marek Stefaniak
När tidningens reporter svänger av från väg 108 mot Furulund blir mönstret tydligt. Med jämna mellanrum ligger det skräp i diket längs med hela Lackalängavägen.
Christine Engler bor i Furulund och passerar vägen varje vecka när hon pendlar till och från jobbet i Lund.
– Jag började cykla på vägen förra sommaren, och det var då jag lade märke till allt skräp. Det är framför allt olika former av plast, men även kartonger.
Enligt Christine Engler tillkommer det nytt skräp med jämna mellanrum.
– Jag passerar vägen så ofta att jag lägger märke till så fort det ligger något nytt i diket. Mycket blåser även ut på åkrarna.
Hon har alltid undrat var alla soporna kommer ifrån.
– I början trodde jag att det var privatpersoner som kastade ut det från bilar, men det är så mycket. Jag har även funderat på om det kan komma från något lastbilsflak.
Christine Engler tycker att vägen ger ett tråkigt intryck. Hon hoppas att dikena rensas på allt skräp.
– Det ser hemskt ut. Själv är jag jättenoga med hur jag kastar och sorterar skräp. Jag vill inte lämna över det här till mina barnbarn, säger hon.
När tidningen söker Kävlinge kommun för en kommentar hänvisar kommunen till att Lackalängavägen är statlig väg och därför sköts av Trafikverket:
”Skräp har vi tyvärr sett mer och mer av. Vi har kontakt med bland annat Sysav i frågan, men vi letar fortfarande efter syndare, eller flera”, skriver gatuingenjör Ola Åkesson i ett mejlsvar.
Gå till toppen