Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Skånska plåtkungen växlar upp: ”Vi kommer att vara offensiva i krisen”

Areco har på bara några år gått från utmanare till en av de största spelarna i Norden på byggplåt. Ensam ägare till det Malmöbaserade bolaget är Peter Areskog som inte bara ser coronakrisen som ett problem utan även en möjlighet för bolaget att vinna marknadsandelar. – Jag tror att branschen kommer att möbleras om. Vi har en stark kassa och kommer att vara mycket offensiva.

Arecos bokslut för det just avslutade räkenskapsåret (maj-april) kommer enligt bolagets koncernchef Peter Areskog visa en omsättning på två miljarder kronor. Det betyder att den malmöbaserade plåtproducenten har tredubblat omsättningen på sex år, delvis genom förvärv men till största del genom organisk tillväxt. Trots coronakrisens avkylande effekt på bransch efter bransch är Peter Areskog också optimistisk kring det just påbörjade året.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen