Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Trängselinspektörerna nöjda med Malmökrogarna

Den senaste veckans inspektioner av Malmös restauranger och kaféer har inte lett till några nya tillsynsärenden. ”Vi tycker att de flesta verksamheter som vi besökt har gjort bra åtgärder för att motverka trängsel”, säger David Lindsjö på miljöförvaltningen.

Bild: Johan Nilsson/TT
Coronapandemin har ställt höga krav på restauranger och kaféer i Sverige att förändra sina serveringsplatser så att inte bord och stolar står för tätt och skapar trängsel. I mitten av april bestämdes att Malmös miljöinspektörer skulle granska krogträngseln hårdare och sedan dess har det gjorts cirka 150 inspektioner på restauranger och kaféer.
De senaste veckorna har de resulterat i 29 fall där miljöinspektörerna har påpekat brister som sedan har åtgärdats. Men denna vecka är ett brott i den trenden.
– Vi tycker att de flesta verksamheter som vi besökt har gjort bra åtgärder för att motverka trängsel. Att det varit kallare väder senaste veckan tror vi har gjort att trängseln på serveringarna varit mindre, säger David Lindsjö, enhetschef på miljöförvaltningen i Malmö stad.
Av de 36 besöken förra veckan var fyra för att följa upp brister från veckan innan. I de fallen hade restaurangerna genomfört de åtgärder som krävts. Och inga nya restauranger fick anmärkningar.
– På några fåtal ställen har det varit mindre grejer som vi har påpekat och det har varit lätt att korrigera, men det har inte resulterat i några anmärkningar, säger David Lindsjö till Sydsvenskan.
”Det samlade intrycket från inspektörerna är att de allra flesta verksamheter gör vad de kan för att minska trängsel och ger gästerna möjlighet att hålla trygga avstånd”, skriver miljöförvaltningen i sin rapport.
Gå till toppen