Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Zuckerberg: EU måste motverka kinesisk modell

Facebooks grundare Mark Zuckerberg vill att EU leder vägen för ett globalt regelverk för teknikbranschen. Arkivbild.Bild: Mark Lennihan
Facebooks grundare Mark Zuckerberg uppmanar EU att leda vägen för ett globalt regelverk för teknikbranschen.
I en videodebatt med EU:s inre marknadskommissionär Thierry Breton hävdade Zuckerberg att om EU inte tar fram riktlinjer kommer fler länder att följa Kinas modell. Den kinesiska modellen, varnar facebook-grundaren, respekterar inte mänskliga rättigheter.
”Jag tror att det bästa motgiftet mot det är att ha tydliga riktlinjer som kommer från västerländska, demokratiska länder, något som kan bli standard över hela världen.”, sade Zuckerberg i debatten.
Debatten hölls i ljuset av att EU just nu arbetar med att ta fram en lag om digitala tjänster. Lagen skulle omfatta alla aspekter av den digitala världen, inklusive bekämpningen av näthat, skydd av användardata och att förhindra stora företag från att missbruka sina dominerande marknadspositioner.
Gå till toppen