Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Brittisk tullplan efter brexit

Storbritanniens handelsminister Liz Truss. Arkivfoto.Bild: Frank Augstein/AP/TT
Enklare och billigare än EU:s system. Det lovar Storbritanniens regering om det nya tullsystem som är tänkt att införas från årsskiftet.
”Vår nya Globala tariff kommer att gynna brittiska konsumenter och hushåll genom att minska byråkratin och sänka kostnaderna för tusentals vardagsprodukter”, sade handelsminister Liz Truss i ett uttalande på tisdagen.
Enligt nyhetssajten Politico Europe innebär det nya systemet en sänkning av snittullarna från sju till sex procent, jämfört med dagens system då man fortsatt följer EU:s tullar.
För handeln mellan EU och Storbritannien hoppas båda parter fortfarande på tullfrihet från årsskiftet. För det krävs dock att man kan komma överens i de pågående förhandlingar som hittills gått väldigt trögt.
– Framsteg hänger på att EU erkänner Storbritannien som en jämlike, sade biträdande premiärministern Michael Gove i det brittiska parlamentet på tisdagen.
Gå till toppen