Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Forskare: ”Inte så här klimatkrisen ska lösas”

Världens utsläpp av växthusgaser minskade med nästan 20 procent när nedstängningarna på grund av coronapandemin var som hårdast i början av april. Men det ger en falsk bild av klimatfrågan, enligt forskarna bakom den nya studien.

Kastrups flygplats i Köpenhamn ligger i stort sett öde på grund av Corona-epidemin. Globalt har flygandet minskat med cirka 75 procent.Bild: Martina Holmberg / TT
En normal dag släpper mänskligheten ut cirka 100 miljoner ton fossil koldioxid i atmosfären. Men nu är dagarna inte normala. I början av april sjönk utsläppen till ungefär 83 miljoner ton per dag. En så kraftig minskning har förmodligen aldrig ägt rum tidigare, kommenterar forskarna bakom den hittills mest detaljerade analysen av hur nedstängningarna på grund av coronapandemin påverkar de globala koldioxidutsläppen.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen