Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Vellinges seniorer får grönt ljus för gratis bussresor

Seniorernas mångåriga kamp ger slutligen resultat: den 1 januari 2021 införs gratis kollektivtrafik för alla Vellingebor som är 75 år eller äldre.
– Det är bara glädje. Nu kan man andas ut, säger Gunilla Thysell från SPF, som har drivit frågan genom det kommunala pensionärsrådet.

”Många pensionärer här nere känner att det är ett lyft. Alla har inte så gott om pengar, och en del har problem med synen eller hälsan”, säger Gunilla Thysell, som i flera år har drivit frågan om gratisresorna för pensionärsföreningarnas räkning.Bild: Niklas Lindberg
I nuläget har runt hälften av de skånska kommunerna slutit avtal om gratis kollektivtrafik för seniorer med Skånetrafiken. Som Sydsvenskan tidigare berättat har Vellinges pensionärsföreningar länge kämpat i motvind för att kommunen ska införa samma regler, men utan gehör. Tills nu.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen