Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Cyklist med spritflaskor misstänks för dubbla kroginbrott i Malmö i natt

Tidigt på onsdagsmorgonen greps en misstänkt tjuv efter att dörren krossats på en salladsbar i Västra hamnen. Bland mannens misstänkta stöldgods fanns flera flaskor sprit, som polisen knyter till ett kroginbrott i Dammfri 22 minuter tidigare.

Mannen i 45-årsåldern greps utanför en salladsbar med krossad entrédörr i Västra hamnen. Han var lastad med flera spritflaskor som polisen knyter till ett kroginbrott i Dammfri 22 minuter tidigare.Bild: Larsen Håkon Mosvold
Klockan 04.39 på onsdagsmorgonen gick inbrottslarmet på en salladsbar i Västra hamnen.
När polispatruller kom till platsen var entrédörren krossad. Polis fick signalement på den misstänkta tjuven – och hittade snart en man på cykel som stämde bra med beskrivningen.
Mannen greps och polisen gick igenom vad han hade i sin last.
Bland det misstänkta stöldgodset fanns flera flaskor sprit, något salladsbaren inte serverar.
Det gjorde att polisen snabbt kopplade samma man till ett inbrott samma natt, på en kroglokal i Dammfri. Den krogen serverar sprit. Och därifrån kom inbrottslarm klockan 04.17, alltså 22 minuter före salladsinbrottet i Västra hamnen.
Den gripne är en man i 45-årsåldern, som misstänks för stöld genom inbrott i salladsbaren och grov stöld i Dammfri.
– Det här blev intressant när vi såg att de två händelserna förmodligen hänger ihop. Jag känner inte till mannens inställning till brottsmisstankarna, säger Kim Hild vid polisens ledningscentral.
Fick han med sig något alkoholfritt eller något att äta från salladsbaren?
– Det framgår inte vad stöldgodset är där. Personalen måste först göra en inventering.
Hur lyckades han ta sig så snabbt mellan de nattstängda krogarna?
– Han har cyklat. Och han hade alltså flera spritflaskor när han greps.
Gå till toppen