Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Dödsolycka på skjutbana – rammades av måltavla

En man i 80-årsåldern avled sedan han kommit i vägen för en tung, rörlig måltavla på Hökensås Jaktvårdsförenings älgskyttebana. Arkivbild.Bild: Fredrik Sandberg / TT
En man i 80-årsåldern avled sedan han kommit i vägen för en tung, rörlig måltavla på Hökensås Jaktvårdsförenings älgskyttebana, söder om Tidaholm.
Några jägare var på tisdagen på älgskyttebanan vid Lilla Kleven för att öva skytte. Vid banan finns en eldriven stålkonstruktion med två rörliga älgfigurer som går på räls i en markörgrav. Två i skjutlaget höll på att färdigställa banan när den elektriska motorn av någon oklar anledning startade. En av skyttarna kom i vägen för den skenande konstruktionen och avled av skadorna.
I samband med händelsen upprättades en polisanmälan. Den rubriceras som vållande till annans död.
– Men det ska poängteras att det inte finns någon som är misstänkt för brott här, utan rubriceringen möjliggör en teknisk undersökning, säger polisen Tomas Björk till Västgöta-Bladet.
Gå till toppen