Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Man skjuten till döds i Helsingborg

Under natten till torsdagen sköt en ung man till döds i ett bostadsområde på Ragnvalla. Han hittades skottskadad utomhus.
Den döde uppges vara en man i 20-årsåldern från Helsingborg, med kopplingar till ett kriminellt nätverk. Ingen har gripits misstänkt för mordet.
– Skjutningen inträffade mitt i ett bostadsområde och det har varit folk i rörelse, säger Evelina Olsson, presstalesperson vid polisens ledningscentral.

Polisen spärrade efter skottlossningen av en parkering.Bild: Patrick Persson
Polisen larmades till platsen klockan 23.23 på onsdagskvällen. Flera personer hade då larmat om höga smällar. När polisen kom fram hittades den skjutne mannen utomhus efter att ha träffats, enligt uppgift av flera skott.
Han fördes till sjukhus men hans liv gick inte att rädda.
– Jag kan bekräfta att han är avliden. Det är en man i 20-årsåldern, säger Jimmy Modin, presstalesperson vid polisens ledningscentral.
Enligt uppgifter till HD och Sydsvenskan är den döde en helsingborgare med kopplingar till ett kriminellt nätverk.
Mannens anhöriga är underrättade.
Skjutningen inträffade mitt i ett bostadsområde med flerfamiljshus på Ragnvalla.
Polisen arbetade under onsdagsnatten med att säkra spår på platsen.Bild: Patrick Persson
Efter skottlossningen spärrade polisen av platsen och under natten har tekniker genomfört en undersökning, de blev klara strax efter klockan 05. Polisen har också knackat dörr och haft en hundpatrull i området.
– Det har varit ett intensivt arbete under natten. Grova brott är inblandade. Vi har hållit flera förhör och talat med ett stort antal människor. Vi har flera uppringare som har gjort iakttagelser, men vi är angelägna att få in fler vittnesuppgifter, säger Evelina Olsson, presstalesperson vid polisens ledningscentral, under torsdagsmorgonen.
Brottsrubriceringen är mord.
Har ni någon misstänkt?
– I nuläget finns ingen misstänkt och ingen är gripen. Jag kan inte säga om det är en eller flera personer vi letar efter, säger Evelina Olsson.
Vid ungefär samma tidpunkt som skottlossningen kom ett larm om en bilbrand på samma gata.
– Det kom larm om bilbrand, om en trafikolycka och om PDV, pågående dödligt våld. Det är en bil som har brunnit samtidigt som polisärendet om dödligt våld kom in, säger Patrik Svensson, teamledare på SOS Alarm.
Under större delen av torsdagen fanns polisen på plats på bostadsområdet Ragnvalla, för att samla in tips och skapa trygghet.
Vid lunchtid hade de inte fått något tips om händelsen, däremot hade en del boende i området kommit förbi för att höra vad som hade hänt.
När HD besöker platsen kommer en man förbi med en blomma och ett ljus och vill veta var mordet hade skett.
En kvinna stannar också till. Hon vill vara anonym men tycker att det har blivit värre i området som hon har bott i sedan 2003.
– Jag hörde ingenting i går och visste inte vad som hade hänt förrän en granne ringde och sa att någon hade kört på min bil, säger hon och pekar på en av de tre bilarna som fått krockskador på parkeringsplatsen under natten.
– Det börjar kännas mycket obehagligt här, man vet inte var man ska ta vägen.
På parkeringsplatsen som polisen spärrat av stod en krockad bil med krossad sidoruta.Bild: Patrick Persson
Två bilar var inblandade i den händelsen och stod kvar på platsen efteråt.
– Huruvida det är kopplat till den här händelsen eller inte är okänt. Men det har brunnit i en bil till följd av en kollision mellan två bilar, det är en olycka som sker ungefär samtidigt och i samma område.
Var personerna som färdades i bilarna också kvar?
– Jag har inte hört något annat. Men som sagt – vi har många patruller på plats, vi har några som kollar på det och andra som arbetar med själva skottlossningen så vi får se vad de kommer fram till sen, säger Jimmy Modin vid midnatt.
Inte heller på torsdagsmorgonen kan polisen bekräfta ett samband mellan trafikolyckan och skjutningen.
– Vi kollar klart på om det finns något samband. Men den biten är inte klar än, säger Evelina Olsson.
Skadade bilar står kvar på parkeringen under torsdagen.Bild: Niklas Gustavsson HD Sydsvenskan
Bild: Patrick Persson
Gå till toppen