Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Minnesord om Kjell Rignell

Kjell Rignell, Malmö, har avlidit i en ålder av 80 år. Närmast anhörig är hustrun Inga-Maj.

Som frisör, ett yrke han ärvt från sin far Filip, hade han en stor kundkrets. Diskussionerna med kunderna gick ofta höga om allt möjligt, från olika företags utvecklingspotential på börsen till politik och idrott. Alla i hans närhet fick sig många glada skratt, men också en hel del allvarsord.
Boxning har betytt mycket för honom. Hans far förbjöd honom att kombinera boxning med frisöryrket så Kjell avslutade sin aktiva karriär redan på 50-talet men kärleken till boxningssporten höll i sig livet ut.
Kjell var under 70-talet engagerad i Enighet som boxningstränare. 1985 bildade han tillsammans med ett par andra entusiaster boxningsklubben Fox. Klubben växte snabbt med över 300 aktiva. Med klubben ville vi utveckla boxningen men framför allt ville vi göra en social insats.
En tanke var att de ungdomar som hamnat på glid, som ingen annan kunde hantera, skulle få positiva förebilder i klubbens tränare och elitboxare. Kjell blev snabbt en pappa-gestalt för alla idrottsintresserade ungdomar.
Kjell letade hela tiden efter de som kunde utvecklas till förebilder för andra ungdomar. ”Det är bra om du vunnit ett mästerskap men det är viktigare att vara harmonisk och säker i dig själv”.
Kjell tog fram många duktiga tränare och eldsjälar. Han var generös men han ställde också krav. Den som tränar boxning har ett stort ansvar. Alla var välkomna till boxningsträningen men f-n den som kom för sent eller bar sig illa åt. Våld utövas endast i ringen och under kontrollerade former. Kjell hade nolltolerans mot den boxare som slogs på stan.
En gång för länge sedan bröt han själv mot den regeln. Det var när en kille misshandlade sin flickvän med en livrem som han lindat runt handen. Kjell var på väg hem från träningen när han såg vad som hände. Folk stod på avstånd och tittade med förfäran på misshandeln. Kjell löste situationen. Folket på platsen gjorde tummen upp men Kjell gillade inte att han hade behövt slåss på stan.
Kjell rekryterades till landslaget och blev snabbt en mycket omtyckt coach i hela Sverige. Som frisör och coach engagerade han sig ofta i folk som hamnat i livskris.
Många av oss i hans stora vänkrets har fått råd och tips för livet. Han gav väldigt många riktigt kloka råd. Han förordade att alla i kris börjar motionera. Det skingrar dåliga tankar och stärker samtidigt självförtroendet eftersom träningen ger resultat.
Vi och alla boxare, idrottsledare och funktionärer har förlorat en riktigt fin människa. Det gör ont när en fin och generös vän dör. Det blir tomt för Inga-Maj och alla vänner.
Mats Mattsson
Istvan Sabo
Fredrik Blomgren
Jenny Johannesson och
Karin Mattsson
BK Fox
Gå till toppen