Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Polisen: Det är nån som springer runt och eldar

Sedan mitten av mars har det brunnit i åtta olika byggnader i Lund. Samtliga bränder misstänks ha varit anlagda. Den 17 maj brann hemvärnsgården ner.
Nattens brand på Montessoriförskolan på Kaprifolievägen är rubricerad som mordbrand.

Montessoriförskolan på Kaprifolievägen är totalförstörd.Bild: Emil Langvad
– Innan vi kan göra en teknisk undersökning måste det brinna klart och svalna. Vi bevakar området så länge, säger Oskar Hammar, yttre polisbefäl på plats vid Montessoriförskolan på Kaprifolievägen i morse.
Det har brunnit mycket i Lund den senaste tiden. Ser ni något samband?
– Det är inga normala brandförlopp utan någon som springer runt och eldar. Men eftersom det är många spår som brinner upp är det väldigt svårt att utreda.
Finns det några misstänkta?
– Det finns individer som är mer intressanta än andra, så mycket kan jag säga.
Oskar Hammar, yttre polisbefäl.Bild: Emil Langvad
Polisen har under natten varit på plats med flertal resurser, bland annat med drönare. En anmälan om mordbrand har upprättats. Polisen undersöker också om det kan finnas ett samband med en brand i ett soprum som bröt ut bara minuter efter förskolebranden i natt.
– Det var en brand i ett soprum på Möllevångsgatan, soprummet är helt utbrunnet. Det är tidigt att säga om det är något samband, men vi undersöker det. Vi är intresserade av att få in fler vittnesuppgifter, säger Evelina Olsson, presstalesperson vid polisens ledningscentral.
Sedan mitten av mars har sju misstänkta mordbränder anlagts i i Lund, flertalet mot skolor och förskolor.
17 maj brann Hemvärnsgården på Getingevägen ner till grunden. 14 maj eldhärjades en trävägg på Blåklintens förskola på Östra Torn. Natten mot den 8 maj började det brinna i en förrådsbyggnad på Palettskolan. Natten mot den 4 maj brann Freinetskolan. 19 april härjade en brand i Consensum gymnasieskola på St Lars-området och i mitten av mars brann Hvilans gymnasium.
Läs också Montessoriförskola i Lund brann ner inatt
Gå till toppen