Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

34-årig man häktad för sexualbrott mot barn

34-åringen misstänks ha utsatt flera minderåriga för sexualbrott, grooming, via nätet. Offren finns både i Sverige och utomlands. Kammaråklagare Henrik Nordquist bedömer bevisläget som gott – men utmaningen för utredarna är nu att få tag i alla målsägande.

En 34-årig man bosatt i Malmö häktades under torsdagen av Malmö tingsrätt, misstänkt för flera fall av sexualbrott och försök till sexualbrott mot barn.Bild: Johan Nilsson/TT
– De närmsta veckorna kommer det att påbörjas ett intensivt utredningsarbete, vi ska identifiera målsägandena och få en överblick av omfattningen. Vi har att göra, säger kammaråklagare Henrik Nordquist.
Mannen häktades såsom misstänkt för utnyttjande av barn för sexuell posering, samt för att vid fyra tillfällen ha försökt utnyttja barn för sexuell posering samt för att vid ett tillfälle ha försökt våldta ett barn. Han har själv nekat till brott i förhör, berättar Henrik Nordquist.
Samtliga brott har skett via sociala medier. Han ska förra sommaren ha utnyttjat ett barn för sexuell posering, och sedan i slutet av april och början av maj i år försökt förgripa sig på fler barn.
En första polisanmälan gjorde att polisen fick upp ögonen för den nu häktade 34-åringen:
– En målsägande har anmält, och när man sen tog in honom och kontrollerade hans elektronik, så har man upptäckt omfattningen, berättar Henrik Nordquist.
Han vill med hänvisning till förundersökningssekretessen inte gå in på hur gamla målsägandena är, hur många de är och var i världen de finns. Men bevisläget är gott, och han utesluter inte att utredningen kan komma att växa.
– I nuläget är en av utmaningarna att försöka få tag på, och identifiera alla målsägande, säger Henrik Nordquist.
Mannen häktades i fyra veckor.
Gå till toppen