Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Ännu en misstänkt i mordförsök på advokat

Stockholms tingsrätt har häktat ännu en person som är misstänkt för mordförsöket på en advokat i Stockholm. Arkivbild.Bild: Jonas Ekströmer/TT
Ytterligare en person är misstänkt för mordförsöket på en advokat i Stockholm i fjol.
Det rör sig om en man född 1966 som vid fredagens häktningsförhandling förnekade all kännedom om saken, uppger domaren Jan Erik Oja på Stockholms tingsrätt för TT.
Efter förhandling bakom stängda dörrar beslutade tingsrätten att häkta mannen som på sannolika skäl misstänkt för försök till mord på advokaten.
Den 6 september 2019 sköts advokaten med ett skott i buken i närheten av sin bostad på Kungsholmen. En 54-årig man dömdes i april till tolv års fängelse för mordförsöket. Domen är överklagad till Svea hovrätt.
Sedan tidigare är tre personer, två män och en kvinna, häktade som misstänkta för stämpling och förberedelse till mord på advokaten ett år tidigare, hösten 2018.
Gå till toppen